Dag 2018, hallo 2019

Het is alweer het einde van het jaar. Jeetje, wat is dit jaar weer snel voorbij gegaan. Vinden jullie dat ook?

Het jaar van mijn pedicure opleiding

2018 was het jaar van mijn pedicure opleiding. 2017 ben ik gestart met de opleiding in Nijmegen. Iedere vrijdag zat ik in de schoolbanken. ‘s Morgens theorie en ‘s middags praktijk. Wat was dat een leuke tijd. Wel veel moeten leren maar wat hebben we ook veel lol gehad. In de zomer was het tijd voor de laatste twee theorie examens en waar kun je dat beter leren dan in ……. Ja ja, het zwembad! Heerlijk in de tuin, kids naar school en rond dobberen op het luchtbedje met de boeken. Zonnen en leren….twee vliegen in één klap.

Na het theorie-examen ging ik door voor het praktijkexamen. De stress om een goed model te vinden. Dat valt toch niet mee. Ze moeten aan zoveel dingen voldoen want anders loop je het risico dat je weer terug naar huis kunt zonder examen te hebben gedaan. Gelukkig is mij dat bespaard gebleven.

Het jaar van Rome

Drie dagen na het praktijkexamen zijn we heerlijk op vakantie gegaan. Lekker met het hele gezin zijn we eerst een paar dagen naar Pisa en Lucca gegaan. Daar hebben we super genoten van La Dolce Vita. Heerlijk eten en drinken en genieten van al het moois daar.

Vervolgens zijn we doorgereden naar Rome. Dat was de wens van mijn middelste zoon. Wat hebben we met zijn allen genoten van deze ooo zo mooie stad met al zijn pracht. Als we niet in Rome waren dan lagen we wel aan het zwembad of waren we dorpjes in de omgeving aan het verkennen. En wat was het daar ook warm. Iedere dag rond de 40 graden maar dat boeide ons niet. Met veel drinken, ijsjes en zwemmen sloegen we ons daar doorheen.

Het jaar van vernieuwingen

Na mij zelf het afgelopen jaar gefocust te hebben op mijn pedicure opleiding heb ik eind november weer eens een leuke cursusdag voor de nagels gedaan. Die dag heb ik alle nieuwste tips en trucs geleerd om een mooie verzorgde elektrische manicure te geven zonder dat de natuurlijke nagel beschadigd wordt. Ook heb ik die dag dichter bij de nagelriemen leren lakken. Zoals sommige al gezien hebben is dit wel een tijdrovend klusje maar het resultaat mag gezien worden.

 

Op dit moment ben ik al 2,5 jaar bezig met mijn salon. Ik vond dit het moment om weer eens goed te kijken naar mijn logo, huisstijl, website etc. Nou, dat heb ik geweten. Ik had zoveel dingen die ik veranderd wilde hebben. Ik merkte dat ik toch veranderd ben in de afgelopen jaren wat resulteerde dat wat ik had niet meer bij mij paste. Als eerste heb ik mijn logo veranderd. Het is nu simpel en eenvoudig. Binnenkort zien jullie deze ook terug in de vorm van een bord op de gevel van ons huis zodat ik beter zichtbaar ben voor iedereen.

Ik heb verder een nieuwe huisstijl laten ontwerpen met mooie zachte kleuren. Deze is al terug te zien op mijn Instagram account. Nu ben ik druk bezig met het ontwerpen van de nieuwe website. Mijn vakantie bestaat uit het schrijven van de teksten, foto’s bij elkaar zoeken en meedenken met de lay-out. Deze keer laat ik het daadwerkelijk maken van de website graag over aan een ander, hahahaha.

Plannen voor 2019

Ik heb al de nodige plannen voor 2019. Zo wil ik graag pedicure cursussen gaan volgen voor nagelreconstructie en het kunnen verhelpen van tunnelnagels.

In het nieuwe jaar ga ik ook werken met een software programma zodat alle klant gegevens geautomatiseerd wordt. Je ontvangt dan ook een afspraak bevestiging en herinnering.

Wat zijn jullie plannen / goede voornemens voor het nieuwe jaar? Vertel het me want daar ben ik wel benieuwd naar.

In ieder geval wens ik iedereen de allerbeste wensen voor 2019 en dat het maar weer een top jaar mag worden. Een jaar van goede gezondheid, dat al je plannen uitkomen en waarin je vooral gelukkig bent met het gene waar je het meest van houdt.

Veel liefs xoxo Lilian%d bloggers liken dit: