Gelukkig nieuwjaar!

2018….Wauw, wat is het jaar toch snel voorbij maar wat is er toch veel gebeurd in 2017.

Als eerste een verhuizing zowel zakelijk al privé. Mijn salon is nu in huis gevestigd op de begane grond. Het was een druk jaar wat echt in het teken stond van klussen maar de resultaten mogen er dan ook echt zijn.

Verder heb ik een aantal leuke workshops gevolgd en ook de cursus Anatomie & Pathologie van de nagels. Jeetje, wat was dit interessant. Verder ben ik in september gestart met de opleiding pedicure. Wat is dit ook een interessant beroep. Je kunt zoveel betekenen voor je klanten.

2018 staat nu voornamelijk in het teken van het afronden van mijn pedicure opleiding. Daarnaast ben ik in mijn hoofd al weer druk bezig met andere dingen.

Nu de feestdagen weer voorbij zijn gaan we ons weer heel langzaam klaar maken voor het voorjaar. Dit duurt nog wel een tijdje maar dat neemt niet weg dat dit wel de tijd is om daar nu mee te beginnen. Als je straks in het voorjaar mooie handen/nagels of voeten wilt hebben dat is dit de tijd om van start te gaan. Je lichaam heeft de tijd nodig om te herstellen. Je kunt immers niet verwachten van je styliste of pedicure dat ze na 1 behandeling het probleem opgelost hebben. Vaak gaan hier weken tot maanden overheen. De behandeling is één maar de nazorg is een tweede ding.

Vaak hoor ik dat als klanten merken dat hun nagels slechter zijn, ze op dat moment geen producten erop willen hebben. “Dan kunnen de nagels even op adem komen”, zeggen ze dan. Begrijpelijk maar….dat klopt niet. De nagels zijn dood en iets wat dood is hoeft niet op adem te komen. Het is dan juist van belang dat de handen en nagels op dat moment de behandeling krijgen die ze nodig hebben zodat alles weer herstelt en verstevigd wordt.

Vaak is droogte het grote probleem bij slechte nagels. Nagels die afbrokkelen (delaminatie), nagels die inscheuren, nagels die snel breken, etc etc. Als de nagels dood zijn wil dat nog niet zeggen dat al het andere er omheen ook dood is. Onder je nagelplaat ligt de sole horn en daaronder het nagelbed. De sole horn dient gevoed te worden met olie want anders droogt hij uit. En iets wat droog is glijdt niet makkelijk. Met andere woorden, de nagel glijdt over de sole horn naar de vrije rand toe. Als de sole horn droog is kan de nagel er niet soepel over heen glijden. Dit heeft als gevolg dat de nagels uitdrogen en dat de eventuele beschadigingen niet geleidelijk uit kunnen groeien. Zeker bij een schimmelnagel die erg droog en brokkelig is of bij onycholyse (loslating van de nagelplaat).

 

Copyright: Doug Schoon

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om ervoor te zorgen dat ook jij mooie verzorgde handen en voeten krijgt. Meer informatie hierover kun je vinden op mijn website www.salonlige.nl maar ook op mijn Facebook pagina of Instagram. Like mijn Facebook of Instagram pagina om volledig op de hoogte te blijven van tips en trics maar ook interessante weetjes en foto’s. Verder staat op mijn website uitgebreid omschreven wat IBX en Dadi’Oil kunnen betekenen.

Wil je daarnaast nog meer informatie of een afspraak maken dan kan dat via info@salonlige.nl%d bloggers liken dit: