blogbericht

Verzorging van de handen en nagels

Wie wil er nou geen mooie gezonde handen en nagels hebben? Helaas is dat niet voor iedereen weg gelegd. Veel vrouwen maar ook mannen en kinderen kunnen last hebben van slechte nagels.

Het uit zich vaak in ingescheurde nagels, nagels die afbrokkelen (delaminatie), losse velletjes of dikke nagelriemen. Naast deze punten kunnen er nog 1001 zaken zijn waardoor je niet tevreden bent met hoe je handen en nagels eruit zien. Hierdoor ga je jezelf schamen en stop je je handen weg. Dit is niet gemakkelijk aangezien we continu onze handen gebruiken.

Daarom kiezen vooral vrouwen vaak voor kunstnagels. Dit omdat ze willen verbloemen hoe hun natuurlijke nagel eruit ziet. Dit is op zich wel begrijpelijk maar mooie kunstnagels met lelijke nagelriemen, wondjes en velletjes zien er toch ook niet uit? Zeg nou zelf..

Daarom is het belangrijk om terug te gaan naar de basis. En nu hoor ik je denken……. Hoe dan? Ik zal het je zeggen. De grootste oorzaak van slechte nagels is vaak uitdroging. We zitten veel in het water (schoonmaken, afwas, douche) waardoor de huid en de nagel uitdroogt. Ook de weersomstandigheden spelen hierin een rol. De oplossing hiervoor is olie. In het begin vaak smeren, wel 4 keer per dag maar het liefst vaker.

Als ik dit aan mijn klanten vertel dan hoor ik vaak dat ze dat niet gaat lukken. Ze vergeten het of zien de noodzaak er niet van in. Maar als je ‘s morgens opstaat dan smeer je toch ook je gezicht in? En na iedere douche smeer je toch ook je lichaam in met een heerlijke lotion? Dus waarom worden dan de nagels en nagelriemen vergeten?

Ik kan hier uit eigen ervaring over mee praten. In het verleden heb ik altijd last gehad van nagels die snel afbraken. Ook had ik veel velletjes en wondjes. Door iedere keer de velletjes eraf te trekken ontstonden er wondjes, die deden dan weer zeer en het zag er ook niet uit. Ik ben in het verleden wel eens naar een nagelstudio geweest voor dit probleem maar daar kon ik geen duidelijk antwoord krijgen waarom mijn nagels aan het afbrokkelen waren. Toen ben ik zelf gaan experimenteren met diverse middeltjes maar niets werkte echt voor mij.

Totdat ik vorig jaar door omstandigheden te maken kreeg met Dadi’Oil. De vrouw die mij behandelde adviseerde mij om minimaal 4 keer per dag deze olie te gaan gebruiken. Zij gaf ook aan dat ze kon zien of ik me aan de afspraak had gehouden. Zo niet dan zou ze stoppen met de behandeling. Dus toen ben ik braaf gaan smeren. Na ruim 2 weken had ik weer een afspraak met haar en ze zag dat ik goed gesmeerd had. De behandelingen gingen door en ik bleef trouw smeren. Ik heb geen last meer van velletjes en mijn nagelriemen zijn mooi dun en zien er verzorgd uit.

Een paar weken geleden heb ik een nieuwe klant geadviseerd om Dadi’Oil te smeren en ook minimaal 4 keer per dag. Ze zou het trouw gaan doen zei ze. Maar na een week komt ze terug. Ze zegt “Die olie van jou werkt niet!”. Eerlijk gezegd schrok ik daar wel van. Ik heb weer foto’s gemaakt (standaard bij bepaalde behandelingen) en deze naast die van de week eerder gelegd. We zagen beiden duidelijk het verschil.

Vaak willen wij meteen verbetering zien en vergeten daarom dat het lichaam de tijd nodig heeft om te herstellen. Mensen verwachten vaak van stylistes of andere mensen dat zij het wel op kunnen lossen. Voor een groot deel is dat misschien ook wel zo maar zelf ben je ook een belangrijke schakel in dit geheel. Dus ga net als je lichaam en gezicht ook je handen en nagels lekker verzorgen en vergeet ook je voeten niet ?

Wil je meer informatie over Dadi’Oil klik dan hier.

Deel dit bericht

Deze website maakt gebruik van cookies. Je gaat hiermee akkoord door deze pagina te gebruiken. We vertellen je graag meer over ons gebruik van cookies en uw privacy.